ODU solidair met Oekraïne, vraagt om hulp voor vluchtelingen en oorlogsslachtoffers

February 24, 2022

ODU - HUMANITARIAN · Het ondenkbare is gebeurd. Net als velen in Oekraïne, Nederland en wereldwijd is Stichting OpenDoorUkraine.NL (ODU) geschokt door de plotse militaire aanval die de Russische president Poetin tegen zijn buurland heeft ingezet. Deze invasie is het begin van een lange nacht voor Oekraïne.

 
In deze moeilijke en gevaarlijkste fase sinds het zijn onafhankelijkheid 30 jaar geleden herwon, heeft Oekraïne al onze steun nodig. Juist nu. Wij staan daarom zij aan zij met de Oekraïners in deze strijd om het overleven van hun land.

 

OpenDoorUkraine.NL vraagt daarom om brede steun van Nederland en de Nederlanders voor vluchtelingen en andere oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Wij werken nauw samen met verscheidene hulporganisaties om steun te bieden via Nederlandse en Oekraïense contacten. Juist door onze vele contacten met vele lokale organisaties in Nederland die al jaren nauwe banden met partners in Oekraïne onderhouden, kan ODU als netwerkorganisatie een bijdrage in de huidige crisis leveren. Alle hulp is nodig.

 

Indien u ons wilt bijstaan, neem dan contact op met Beja Kluiters (06-54607683) of Joris Voorhoeve (06-49942467). Of doe een donatie om ons humanitaire werk te ondersteunen. Geef aan Stichting OpenDoorUkraine.NL op rek.nr. NL63ABNA0844191299 met vermelding "Noodhulp Oekraïne". Dank u!

 

Ook andere hulporganisaties in Nederland hebben een hulpactie opgezet en een rekening voor giften geopend, zoals Stichting Vluchteling, de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en het Nederlandse Rode Kruis. Zij verwachten dat er de komende tijd veel hulp zoals voedsel, water, medische zorg en psychosociale zorg nodig zal zijn voor mensen die op de vlucht slaan. 

 

Zie artikel in het Engels hier.

 

(door Diederik Kramers)

 

Humanitarian aidNGOsNetherlandsRussiaGeopolitics