ODU solidariteit met Oekraïne, vraagt hulp voor vluchtelingen en oorlogsslachtoffers

February 24, 2022

ODU - HUMANITAIR · Het ondenkbare is gebeurd. Net als veel mensen in Oekraïne, Nederland en wereldwijd is Stichting OpenDoorUkraine.NL (ODU) geschokt door de plotselinge militaire aanval van de Russische president Poetin op zijn buurland. Deze invasie is het begin van een lange nacht voor Oekraïne.
In deze moeilijke en gevaarlijkste fase sinds het dertig jaar geleden zijn onafhankelijkheid herwon, heeft Oekraïne al onze steun nodig. Wij steunen de Oekraïners in deze strijd voor het voortbestaan van hun land.

OpenDoorUkraine.NL vraagt daarom om genereuze steun van Nederland en Nederland voor vluchtelingen en andere oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Dankzij onze vele contacten met Met een veelheid aan lokale organisaties voor humanitaire hulp in Nederland kan ODU als netwerkorganisatie haar steentje bijdragen in deze crisis. Uw hulp is welkom.

Wilt u ons helpen, neem dan contact met ons op via dit e-mail adres. Of u kunt een donatie geven voor ons humanitaire werk. Doneer aan Stichting OpenDoorUkraine.NL. Bedankt!

Verschillende organisaties in Nederland hebben al hulpacties gelanceerd en speciale rekeningen geopend voor fondsenwerving, zoals Stichting Vluchteling, UN refugee organisation UNHCR en Het nederlands Rode Kruis. Ze verwachten dat voedsel, water, medische en psychosociale hulp nodig zullen zijn voor degenen die moesten vluchten.

 

(door Diederik Kramers)