STEUN OEKRAÏNE! Kom op zondag 6 maart naar Amsterdam

March 04, 2022

De verschrikkingen in Oekraïne houden niet op. Nadat het Oekraïense leger de eerste Russische aanvallen met onverwachte successen wist tegen te houden, lijkt Rusland te zijn overgegaan tot een tactiek van de verschroeide aarde. Steden, civiele infrastructuur, woonwijken en zelfs kerncentrales worden meedogenloos gebombardeerd - met als gevolg nu al een miljoenen vluchtelingen over de grens, en massa's ontheemden in eigen land.

 

 
Kom daarom zondag om 14:00 naar de Dam in Amsterdam om het Oekraïense volk te steunen in deze overlevingsstrijd. OpenDoorUkraine.NL steunt dit initiatief van stichting Oekraïners in Nederland, en zal daarbij aanwezig zijn, samen met civil society organisaties als PAX voor Vrede, Transparency International, Humanity in Action, Foundation Max van der Stoel en vele andere.

 

Toon solidariteit en kom op voor Oekraïne. Kom naar Amsterdam!

 

- In onze Oekraïne-agenda houden we manifestaties voor Oekraïne in Nederland bij, evenals webinars, culturele activiteiten, enz. (zie hier). Organiseert u een demonstratie of activiteit ter ondersteuning van Oekraïne? Meld het ons via dit e-mailadres!

 

- Wilt u een donatie doen aan organisaties die Oekraïne bijstaan? OpenDoorUkraine.NL werft fondsen voor medicijnen en andere hulpgoederen (rek.nr. NL63ABNA0844191299 ovv. "Noodhulp Oekraïne"). Andere hulpacties in Nederland vindt u hier.

 

Foto: Betogers bij de Oekraïne-demonstratie in Amsterdam op 27 februari. (St. Oekraïners in Nederland Facebook)